Våra pensionärer

Här kommer en presentation av våra fina pensionärer

... och några änglar


SEVCH Ädels Kavata Kaiza - MIMI

Mimi är vår första dvärgschnauzer, född 2006 och lever numera som glad pensionär i Oxelösund. Hon är en självständig, cool dam som alltid går lös och gärna åker med sin nya husse och matte i husbilen.

Vi har många härliga minnen från våra resor med Mimi. Hon har åkt med på många turer till alperna, ibland med bil och ibland med flyg. Hon har gått lös på Paris gator och lekt i Wiens parker. Åkt lift och klättrat i bergen med husse och glassat sig vid Gardasjön med matte. Alltid lika kolugn och glad! Hon är utställd med cert, har tränat och tävlat i agility och är Svensk Viltspårschampion. Mimi har haft fyra kullar och  totalt 13 valpar (M, N, O och P-kullarna) och är bl a mamma till Maya, Moa och många barnbarn, barnbarnsbarn...

Här ser ni lite bilder från vår tid med Mimi. På sista bilden t h är Mimi 14 år. Mimi somnade in juni 2021, då var hon 15 år och en månad. Sov sött lilla Mimi

SEUCH SEVCH Primaliv Mayan Mystica - MAYA

Maya är från vår första kull och är en helt underbar hund. Redan på sin första stora utställning tog hon cert - ett år gammal. Placerade sig som nummer 6 på Cupen samma månad (av drygt 100 anmälda). Och Svensk Utställningschampion blev hon strax efter sin efter sin tvåårsdag.  Även hon är Svensk Viltspårschampion förstås.

Maya har två kullar (Q och U-kullarna), och därmed mamma till bl a Elin (Primaliv Qaramell)  och Ines (Primaliv Uptown Girl)

Maya finns tyvärr inte med oss längre. Hon blev 11,5 år. Tack Kerstin och Bernt för att ni gav Maya en fin pensionärstid hos er.


SEVCH Pepalfa's Xtra-Xtra - MIYA

Miya kom till oss 2010. En sån sötnos! Hon har en härlig personlighet med stor kampvilja och lekfullhet samtidigt som hon har ett mycket stort hjärta och är otroligt snäll och tillgiven. Hon är utställd, vi har tränat agility och lydnad och även hon är Svensk Viltspårschampion. Miya har haft två kullar (S och T-kullarna) och är bl a mamma till Alice, mormor till Xanna och mormorsmor till Bibbi.

Hon bor sedan en tid tillbaka i Trosa med sin nya matte och hennes häst. Det är så underbart att se hur bra de passar varandra - de formligen stormtrivs tillsammans! Här kommer lite bilder från Miyas tid hos oss.Primaliv Souvenir - ALICE

Alice är dotter till Miya. Hon har samma underbart vänliga och positiva personlighet som sin mor. Alice är utställd några gånger med fina placeringar och ett CACIB. Hon har även gjort anlagsprov och har ett förstapris i viltspår - något hon tycker är fantastiskt roligt!

Alice har två kullar med jättefina och trevliga avkommor (X och Y-kullarna)

bl a Xanna och har de senare åren bott med sin familj Inger och Per. Alice finns tyvärr inte med oss längre, hon blev 10 år


 SEUCH NOUCH SEVCH Primaliv Qaramell - ELIN

Elin är dotter till Maya och dotterdotter till Mimi. Hon har haft en kull (W-kullen) och är utställd både i Sverige och Norge och därmed både svensk och norsk utställningschampion. Hon har även tränat viltspår och är numera Svensk Viltspårs Champion! Elin är en glad och tillgiven dam, mycket snäll, följsam och gillar både andra hundar, människor och barn - framförallt mattes barnbarn! Hon bor numera med matte Inger i Vasastan och i skärgården.